В області запрацювала 29 амбулаторія, збудована за програмою “Доступна медицина”

Фото: https://km.dsns.gov.ua/

20 листопада у с. Розсоша відбулося урочисте відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Це вже 29 такий заклад, що з’явився в області в рамках реалізації державної програми “Доступна медицина”, яка покликана покращити рівень медичного обслуговування мешканців сільської місцевості.

Амбулаторія буде обслуговувати 2300 жителів Розсошанської ОТГ, зокрема сіл Розсоша, Нижчі Вовківці, Вищі Вовківці, ст. Скібнево та хутору Корчунок. Працюватимуть тут сімейний лікар і дві медсестри.

https://km.dsns.gov.ua/

Загальна вартість проєкту склала майже 8,2 млн грн, з яких  7,4 млн грн профінансовано за рахунок субвенції з державного бюджету на розвиток сільської медицини, а 819,87 тис грн виділила в рамках співфінансування Розсошанська об’єднана громада. За ці кошти не лише збудовано приміщення амбулаторії, а й підведені інженерні мережі та високоякісний інтернет. Також для закладу закуплено все необхідне обладнання, відповідно до табелю оснащення МОЗ, комп’ютерну техніку, комплект телемедичного обладнання, яке дасть змогу консультуватися з вузькими спеціалістами з медичних закладів вторинного та третинного рівня. Окрім того, в амбулаторії передбачене окреме житло для сімейного лікаря, а службовий автомобіль Renault DUSTER дозволить лікарю виїжджати до пацієнтів віддалених сіл та надавати допомогу пацієнтам, що не в змозі самостійно прийти до амбулаторії.

https://km.dsns.gov.ua/

Замовником будівництва проекту є ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», головним розпорядником коштів – Департамент розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства Хмельницької ОДА, роботи виконувало ТОВ «ТЕХНОБУД КОНСТРУКТИВ».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне