В облдержадміністрації розпочали обговорення питання щодо реорганізації РДА

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Аби детально обговорити питання завершення реформи децентралізації та реорганізації РДА у Хмельницькій області, сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій зустрівся з головами районних державних адміністрацій. До спілкування долучилися заступник голови ОДА Сергій Ткачук та  радник голови Сергій Тюрін.

Нагадаємо, що під час останнього засідання Уряду був ухвалений Порядок, за яким відбуватиметься утворення та реорганізація райдержадміністрацій, у тому числі передача майна, прав та обов’язків РДА, що припиняють роботу у зв’язку зі зміною адмінтерустрою. Також головам РДА було надано доручення утворити комісії з реорганізації та затвердити їх персональний склад, які відповідатимуть за реорганізацію діючих, інвентаризацію та передачу майна, складання та подання фінансової та бухгалтерської звітності, переведення або вивільнення працівників.

https://www.adm-km.gov.ua/

“Минулого тижня відбулася відеонарада з представниками Кабінету Міністрів України, на якій було розглянуто порядок утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, затверджений Кабінетом Міністрів України. За інформацією Мінрегіону, Порядок у доопрацьованому вигляді має бути сьогодні оприлюднений та набере чинності. І ми з вами повинні визначити послідовність наших дій, виходячи з тієї інформації, якою наразі володіємо,” – сказав Сергій Гамалій розпочинаючи нараду.

Сергій Ткачук, заступник голови ОДА, який також є керівником обласної міжвідомчої групи з питань децентралізації та нового адміністративно-територіального устрою у Хмельницькій області, більш детально розповів про план дій з реорганізації РДА на території області.

Він зазначив, що процес реорганізації відбуватиметься шляхом приєднання райдержадміністрацій до Шепетівської, Хмельницької та Кам’янець-Подільської РДА. Але, додав посадовиць, крім самої РДА є такі окремі юридичні особи, як структурні підрозділи в сфері освіти, соціального захисту, архіви тощо, тому залишається відкритим питання яким чином буде відбуватися їх приєднання. Також залишаються відкритими питання щодо створення комісій по реорганізації, збільшення граничної чисельності працівників, затвердження структури укрупнених РДА та багато інших поточних питань.

Попри це, заступник голови ОДА запевнив учасників наради, що ніхто не залишиться з цими невирішеними питаннями один на один. 

“Ми обговоримо з кожним головою РДА найбільш важливі питання. До обговорення кожної проблеми чи ситуації в районі будемо підходити комплексно і відповідно до вимог діючого законодавства. Всіх готові почути та допомогти, аби процес реорганізації РДА на Хмельниччині пройшов найбільш оптимально, швидко та прозоро,” – додав Сергій Петрович.

За результатами обговорення, головам РДА запропоновано сформувати перелік конкретних запитань чи пропозицій та передати їх до Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА, аби озвучити їх під час чергової наради з Мінрегіоном.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне