В опорних закладах охорони здоров’я Хмельниччини буде встановлено 15 кисневих станцій

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

225 кисневих станцій, закуплені ДП «Медзакупівлі України» наприкінці минулого року, вже почали встановлювати в опорних закладах охорони здоров’я. З них 105 нових кисневих станцій будуть доставлені в регіони протягом лютого, решта – у березні, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

В опорних закладах охорони здоров’я Хмельниччини буде встановлено 15 кисневих станцій.

Станції генерації кисню були придбані за кошти держбюджету для забезпечення роботи палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень. Попередньо у рамках цієї закупівлі було заплановано придбання 196 станцій, однак, завдяки конкуренції на аукціоні, вдалося зекономити кошти та додатково закупити ще 29 станцій.

«Ще влітку минулого року в українських лікарнях  було лише близько 50 кисневих станцій. В умовах пандемії ця цифра дуже далека від реальних потреб. Тому, менш ніж за пів року, МОЗ вдалося збільшити цю цифру майже у 8 разів. Вже до середини 2022 року в українських медзакладах працюватиме близько 400 кисневих станцій», – повідомив заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський.

Одна така станція може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування медзаклад зможе контролювати кількість та якість кисню.

Нагадаємо, напередодні ще 118 кисневих станцій додатково були закуплені за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та наразі монтуються в лікарнях. Таким чином, до середини 2022 року в українських лікарнях функціонуватиме близько 400 станцій автономної генерації кисню.

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне