В поточному році на Хмельниччині поліцейські винесли 449 заборонних приписів домашнім насильникам

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Протидія домашньому насильству — є одним з пріоритетних напрямків діяльності поліції. Зі змінами в чинному законодавстві працівники поліції отримали дієві важелі впливу на осіб, які вчиняють правопорушення в домашньому середовищі. 

Зокрема, ефективним інструментом у боротьбі з домашніми тиранами стало застосування термінового заборонного припису, який дозволяє примусово ізолювати від жертв насильства. 

За 10 місяців 2021 року працівники поліції області винесли 449 термінових заборонних приписів. Також за вчинення правопорушень у домашньому середовищі 33-м кривдникам анульовані дозволи на право володіння вогнепальною зброєю з подальшим її вилученням.

Загалом у поточному році поліцейські задокументували 3056 адміністративних правопорушень, передбачених статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування), майже три тисячі з яких уже спрямовані на розгляд суду. 

Стосовно 8-ми осіб відкриті кримінальні провадження за статтею 390-1 Кримінального кодексу України — невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників.

Крім того, поліцейські зафіксували 143 злочини в домашньому середовищі, серед яких 99 фактів вчинення систематичного домашнього насильства кримінального характеру, відповідальність за яке передбачена статтею 126-1 Кримінального кодексу України. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне