В рейтингу областей Хмельниччина перемістилася з 20 на 10 місце

таб
Фото: adm-km.gov

За даними Держстатистики України всеукраїнське видання «Ділова столиця» вчергове підвело підсумки діяльності рейтингових показників за три квартали 2018 року.

Як інформує прес-служба ОДА, за результатами рейтингу область посіла 10 місце. Зокрема, за підсумками трьох кварталів Хмельниччина посіла перше місце по динаміці будівництва, показавши зростання будівельної продукції на 35,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року при середньо українському зростанні на 5,4%. Цей результат отримано завдяки збільшенню в 2,3 рази обсягів будівництва інженерних споруд, насамперед доріг.

Крім того, область увійшла до трійки лідерів за припливом прямих іноземних інвестицій і по динаміці експорту (зростання на 38,9% в цілому, по товарам – на 39,7%, по послугах – на 6,6%).

Для порівняння, у першому кварталі 2018 року область мала 20 місце у загальному рейтингу областей. Так, новопризначеному голові обласної державної адміністрації Вадиму Лозовому у спадок перейшли погані показники в найбільших секторах економіки за перший квартал.

Крім того, Хмельниччина відставала по капіталовкладеннях. Так, область входила в двійку гірших регіонів за динамікою капітальних інвестицій і за припливом прямих іноземних інвестицій на душу населення.

Нагадаємо, що в Хмельницькій ОДА планується кадрова зачистка. У жовтні голова Хмельницької ОДА своїм розпорядженням доручив провести оцінювання результатів службової діяльності  керівників самостійних структурних підрозділів Хмельницької обласної державної адміністрації, які займають посади державної служби категорії “Б”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне