В с. Скаржинці “чорні” археологи знайшли артилерійський снаряд часів Другої світової війни

Фото: https://km.dsns.gov.ua

17 травня о 12:25 сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучили та шляхом підриву в спеціально відведеному для цього місці знищили 76 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Цей вибухонебезпечний предмет було виявлено напередодні «чорними» археологами в річці Вовк поблизу с. Скаржинці Хмельницького району.

Зазначимо, що дальність розльоту осколків такого снаряду до 700 м.

Загалом, із початку року піротехніки знищили 1563 боєприпасів різних марок та калібрів часів Другої світової війни. Усі боєприпаси перебували у бойовому стані та несли загрозу для краян. Усі вони були успішно знищені.

Шановні громадяни! Державна служба з надзвичайних ситуацій переконливо закликає неухильно дотримуватись правил безпеки у разі вибухонебезпечної знахідки. Не наражайте себе на небезпеку: ні в якому разі не беріть до рук небезпечний предмет, не переносьте та не розбирайте його, а тим більше, – не кидайте у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне