В Шепетівці працівники поліції зафіксували порушення виборчого законодавства

В Шепетівці працівники поліції зафіксували порушення виборчого законодавства
Фото: білборд

Працівники Шепетівського відділу поліції склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 212-13 КУпАП, за розміщення на одному з вуличних білбордів у м. Шепетівка агітаційного плаката кандидата у Президенти без вихідних відомостей.

Протокол був складений відносно директора приватного підприємства, якому належить білборд. Плакат, наклеєний на ньому не містив інформації про тираж, установу, яка здійснила друк, та осіб, відповідальних за випуск. А це є порушенням вимог Закону України «Про вибори Президента України».

Наразі протокол направлений на розгляд до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що найближчим часом в поліції Хмельницької області запрацюють спеціальні мобільні групи, основним завданням яких буде швидко реагувати на повідомлення про домашнє насильство. Наразі майбутні члени цих груп проходять спеціальну підготовку у Києві на базі Національної академії внутрішніх справ. Проект реалізовується за підтримки міжнародних партнерів, зокрема — представництва Фонду Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення в Україні.

Як розповів куратор проекту, помічник Голови Національної поліції Андрій Ткачов, під час тренінгів поліцейські аналізують тонкощі законодавства у сфері домашнього насильства, оскільки 11 січня цього року набули чинності зміни до Кримінального кодексу України, якими криміналізовано домашнє насильство (ст. 126-1 КК України). І нові мобільні групи поліції реагуватимуть виключно на факти домашнього насильства відповідно до внесених змін.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне