В Шепетівці злодія упіймали “на гарячому” та ще і зняли на відео

Фото: shepetivka.com.ua

Відро, каструля, ножі, виделки, ложки – усі металеві вироби, що потрапили під руку 59-річному шепетівчанину в будинку в м. Шепетівка, опинилися у його мішку. Із викраденим чоловік вже збирався іти, як до хати зайшов племінник господаря, почав його знімати на відео та викликати поліцію.

У судовому засіданні обвинувачений пояснив, що, збираючи брухт, заробляє на життя. Знав, що у будинку ніхто не живе, тому через вікно заліз туди за металевими виробами. Потерпілий, котрий є співвласником будинку, підтвердив, що постійно у будівлі ніхто не мешкає, але речами, які намагався викрасти сусід, він користується і вони дорогі йому як пам’ять про батьків.

Шепетівський міськрайонний суд визнав обвинуваченого за частиною 2 статті 15 частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України (незакінчений замах  на крадіжку, поєднану з проникненням у житло) винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 3 роки, звільнивши від його відбування з випробуванням на 1 іспитовий рік.

«Суд не вбачає підстав для застосування при призначенні покарання  положень статті 69  КК України. За наведених обставин, обвинуваченому необхідно призначити покарання в межах санкції частини статті, за якою притягується до відповідальності, звільнивши обвинуваченого від відбування призначеного покарання на підставі ст.75 КК України», – ідеться у вироку суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного інстанції.

Довідково. Стаття 69 Кримінального кодексу України – «Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом», стаття 75 КК України – «Звільнення від відбування покарання з випробуванням».

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду 

Нагадаємо, що на Шепетівщині 15-річний підліток зломав щелепу чоловіку та обікрав його. Викрадені речі у підозрюваного в розбійному нападі поліцейські вилучили. Наразі слідчі дії тривають.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне