В смт. Летичів на території природно-заповідного фонду виявлено незаконне будівництво

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

В смт. Летичів Хмельницького району незаконно проводяться будівельні роботи на території ботанічної пам’ятки природи місцевого значення – Летичівський парк.

Таке повідомлення надійшло на телефон «гарячої лінії» Держекоінспекції у Хмельницькій області.

Небайдужий громадянин, що проживає в смт. Летичів, також повідомив що священик місцевої церкви, на замовлення якого вже вирито котлован та укладено бетонні блоки та плити, стверджує що має всі дозвільні документи.

Під час обстеження парку спеціалісти Держекоінспекції встановили факт капітального будівництва на території заповідного об’єкту. Перевіркою встановлено, що дозвіл на будівництво (дзвіниці) видав виконавчий комітет Летичівської селищної ради місцевій релігійній організації, порушуючи тим самим статті 9 та 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України». Разом з тим, згідно пункту б статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет має здійснювати контроль за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворення лісів.

Тому, Держекоінспекція звернулась до Летичівської селищної ради з вимогою про приведення у відповідність свого незаконно виданого рішення. Водночас, в порядку статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України, матеріали направлено до Хмельницької обласної прокуратури для відповідного реагування.

Довідково: Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Летичівський» заповіданий рішенням 4 сесії обласної ради №13 від 16.12.1998 року. Тут зростають типові для Поділля породи дерев віком біля 100 років і використовується в естетично-культурних цілях. На території парку заборонено проведення такої господарської діяльності, яка може принести шкоду природним об’єктам або природним комплексам, що взяті під охорону.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне