Вчасна оплата рахунку – запорука стабільного постачання газу

Фото: https://kremenets.city/

Боргова криза на ринку блакитного палива загрожує безперебійності поставок енергоресурсу до осель подолян під час холодів.

Наразі камянчани винні за спожитий газ 72 млн грн, а борги жителів Хмельниччини загалом складають 561 млн грн. Лише за останній місяць ця сума зросла на 68 млн грн.

Прострочені зобов’язання накопичили понад 80% клієнтів ТОВ “Хмельницькгаз Збут”.

Таким чином систематичні неплатежі вимивають обігові кошти, що необхідні для закупівлі блакитного палива на прийдешні періоди.

«Негативний вплив на наявну ситуацію, звісно, справляє коронакриза, адже через неї гаманці подолян помітно схудли. Саме тому під час карантину жодному жителю області не припинили газопостачання, а також не нарахували пеню за невчасну оплату, – говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький. – Втім, зворотним боком закону про заходи, спрямовані на протидію коронавірусній хворобі, є те, що певний відсоток несумлінних споживачів взагалі не сплатив жодної копійчини за отриманий енергоресурс. Однак коронавірус мине, а борги залишаться. Тому зволікати з оплатою – шлях у глухий кут, оскільки прострочені суми зростають щодня».

До того ж, боргова криза ставить під загрозу не лише стабільність газопостачання, а й призводить до збільшення дефіциту бюджету, адже через неї держава недоотримує належні суми податку на додану вартість, що включені до вартості блакитного палива.

На думку Андрія Левицького, в таких умовах уряд має подбати про українців та вдосконалити механізми соціальної допомоги, аби критерії призначення субсидій стали гнучкішими. Це дозволить уникнути сумної та болючої перспективи масштабних судових позовів про примусове стягнення боргів.

Нагадаємо, ТОВ «Хмельницькгаз Збут» вже більше п’яти років працює на регіональному енергетичному ринку та завжди надійно виконує свої зобов’язання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне