Від шахрайських дій псевдобанкірів постраждав 81-річний кам’янчанин

Фото: ілюстративне

До поліції надійшло звернення про шахрайство, пов’язане з банківським рахунком, від якого постраждав 81-річний кам’янчанин.

16 листопада близько 10:30 години шахрай зателефонував на мобільний телефон пенсіонера, представившись працівником служби безпеки банку. Незнайомець повідомив потерпілому, що задля здійснення заходів безпеки, пов’язаних з його банківським рахунком, потрібно зробити грошовий переказ. Нічого не підозрюючи, потерпілий через додаток перерахував на невідомий банківський рахунок 15900 гривень. В той момент пенсіонер не зрозумів, що до нього телефонують шахраї – так майстерно вони ввійшли в його довіру.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять досудове розслідування, інформують у поліції.

Наразі поліцейські Кам’янеччини під час роз’яснювальної роботи особливу увагу звертають на осіб похилого віку, адже це найбільш вразлива категорія громадян, які досить часто потрапляють на гачок шахраїв.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне