Від славутського водоканалу вимагають сплатити 1 млн 512 тис грн за надання дозволу на користування надрами

Фото: ілюстративне

Нещодавно до комунального підприємства «Славутське управління водопровідно-каналізаційного господарства» надійшло повідомлення від Державної служби геології та надр України, в якому повідомляється що згідно з цілою низкою державних нормативних актів славутський водоканал має сплатити збір у розмірі 1 млн 512 тис. грн за надання спеціального дозволу на користування надрами – право видобування питних підземних вод ділянок «Центральна» та «Південна» Славутського родовища.

Окремо вимагається сплатити (точної суми не вказано) за підготовку геологічної інформації. Якщо зазначені кошти не будуть сплачені у визначений термін, то держава забере у місьководоканалу право надавати послуги славутчанам.

Комунальне підприємство «Славутське управління водопровідно-каналізаційного господарства» і без того працює на самоокупності із нульовою рентабельністю та ще й постійно зазнає збитки, позаяк на державному рівні відбувається регулярний ріст ціни електроенергії – головної складової тарифу на водопостачання та водовідведення. До речі, вартість послуг з централізованого водопостачання та водовідведення у Славуті залишається незмінною уже два роки – ще з лютого 2019 року.

На разі здійснюється юридична оцінка вказаному вище повідомленню та разом з тим наголошуємо: відповідно до статті 13 Конституції України «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами прававласності українського народу», – інформує пресслужба Славутського МВК за інформацією КП «Славутське УВКГ»

 
 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне