Відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології запрацювало в Нетішині

Фото: Хмельницька обласна рада

Про це повідомили в Хмельницькій обласній раді.

З обласного бюджету та Нетішинського міського бюджету на створення відділення було виділено по дев’ять мільйонів гривень для придбання мобільної рентгенодіагностичної системи (ангіографа) з блоком безперебійного живлення загальною вартістю 18 мільйонів гривень.

“Комунальне некомерційне підприємство “Хмельницький обласний серцево-судинний центр” – це єдиний в Хмельницькому госпітальному окрузі заклад, оснащений високотехнологічним лікувально-діагностичним обладнанням. Щорічно у стаціонарних відділеннях лікується близько чотирьох тисяч пацієнтів та надається консультативна допомога в середньому ще для 45 тисяч мешканців області, однак потреба у лікуванні та діагностиці серцево-судинної патології значно більша, особливо на ранніх стадіях захворювань”, — йдеться у повідомленні.

Палата в новому відділенні інвазивної кардіології та інтервенційної радіології у Нетішині, вересень 2023. Фото: Хмельницька обласна рада

Пріоритетним завданням закладу є своєчасна допомога пацієнтам з гострим коронарним синдромом.

“З метою надання високоспеціалізованої допомоги до пацієнтів з гострим інфарктом міокарда на віддалених від обласного центру територіях, в межах доступності – 70 км, у 2019 році було створено відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології № 2 у Кам’янці-Подільському, наразі відкрили аналогічне відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології № 3. Усі стаціонарні відділення працюють цілодобово. Тож в межах 60-90 хвилин пацієнт з гострою серцевою проблемою з самих віддалених територій отримає невідкладну допомогу своєчасно”, — проінформували в обласній раді.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне