Відокремленому підрозділу «ВІЙТОВЕЦЬКИЙ ЕЛЕВАТОР» ТОВ «ЗЕРНО-АГРОТРЕЙД» доведеться відшкодувати збитки понад 700 тис грн

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

В серпні 2019 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ВП «ВІЙТОВЕЦЬКИЙ ЕЛЕВАТОР» ТОВ «ЗЕРНО-АГРОТРЕЙД».

В ході перевірки інспекторами було встановлено, що підприємством здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами  викидів за відсутності дозволу.

Такими діями підприємство порушило вимоги статей 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Керуючись «Методикою розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», Інспекцією проведено розрахунок шкоди, завданої порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря, розмір якої склав 761 тис. 453 грн.

Тривалий термін від виявлення порушення до проведення розрахунку шкоди, обумовлений не наданням суб’єктом господарювання інформації, необхідної для проведення розрахунку та скасуванням попередньої «Методики».

З метою добровільного відшкодування завданої шкоди на адресу суб’єкту господарювання направлено претензію. В разі відмови підприємством від добровільної сплати заподіяних державі збитків, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області звернеться до суду, щодо забезпечення стягнення вищезазначених коштів на користь держави.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне