“Вільні, Незламні, Непереможні”: на Хмельниччині відбулася церемонія спецпогашення нової марки від Укрпошти

Фото: Хмельницька обласна державна адміністрація
До 31-ї річниці Дня Незалежності України Укрпошта випустила лімітовану серію марок та конвертів: “Вільні, Незламні, Непереможні”. Серія марок символізує незламність та непереможність української нації, адже саме сьогодні виповнюється рівно шість місяців з того дня, як Україну за три дні мала захопити “друга” армія світу.
 
Автором роботи є художник Антон Хрупін. У центрі — маріупольський театр із написом «діти», розбитий вокзал у Краматорську і валізи загиблих, зруйновані автівки, грудне маля з матір’ю і український захисник.
 

Хмельницька обласна державна адміністрація

 
Символічно, що у Хмельницькому процедура спецпогашення марки “Вільні, Незламні, Непереможні” відбулася на Майдані Незалежності, біля фотогалереї пам’яті Героїв, які віддали життя за Україну. До церемонії долучилися керівник Хмельницької дирекції Укрпошти Микола Громов, керівництво області та міста, а також наш земляк, незламний Герой України Дмитро Чавалах, який з 2014 року боронив нашу незалежність та територіальну цілісність. Рівно 6 місяців тому, 24 лютого, у день повномасштабного вторгнення, прориваючись на Антонівському мосту з ворожого оточення, він був важко поранений, та вважався зниклим безвісти. За цей час Президент України присвоїв йому звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно. Та, на щастя, Дмитро вижив, і в травні ще одні Герої – наші волонтери – вивезли його з окупованої території.
 

Хмельницька обласна державна адміністрація

 
“Наша нація – сильна, незламна та непереможна, і з такими людьми Україна буде незалежною, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. – І переконаний, що зовсім скоро, у кожному куточку нашої країни відбудеться спецпогашення марки, присвяченої нашій Перемозі!”
 
Варто зазначити, що блок-марка разом із конвертами тиражем в 1 млн примірників випускається вперше за час повномасштабної війни. Вартість їх становить 60 грн. На купівлю діятимуть обмеження: 5 поштових блоків + 5 конвертів на одне замовлення.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне