Віньковецький суд обмежив волю молодику, який вкусив за руку полісмена

1
Фото: d.digests.nhub.news

Віньковецький районний суд визнав винним 20-річного жителя села Віньковецького району. Молодик вчинив опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків (частина 2 статті 342 Кримінального кодексу України). Та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (частина 2 статті 345 Кримінального кодексу України). Відтак, суд призначив остаточне покарання у виді 1 року і 5 місяців обмеження волі.

«Суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання в межах санкції інкримінованих  статей, у виді  обмеження волі, як особі, яка двічі притягувалась до кримінальної відповідальності – до адміністративної відповідальності. Застосування більш м’яких видів покарання не сприятиме його виправленню та попередженню нових злочинів», – ідеться у вироку суду.

Деталі події

У ніч на 8 вересня 2018 року поліцейські Віньковецького відділення поліції отримали повідомлення про вчинення насильства в сім’ї – сина щодо матері. Для з’ясування обставин вирушили в село Петрашівка. У будинку за зазначеною адресою правоохоронців не чекали. Мати заявила, що не писатиме заяву проти сина, а імовірний нетверезий дебошир почав нецензурною лайкою виганяти їх з будинку. При цьому вдарив офіцера поліції в обличчя та вкусив його за руку. На дворі ще й палкою пошкодив службове авто. Заспокоїти молодого чоловіка вдалося за допомогою спеціальних засобів.

Суд дійшов до висновку про доведеність його вини у інкримінованих злочинах, відповідальність за які передбачена частиною 2 статті 342 КК України та частиною 2 статті 345 КК України. А от обвинувачення у хуліганстві (частина 1 статті 296 КК України) свого підтвердження у суді не знайшло.

«Безпосереднім об’єктом  хуліганства  – є громадський порядок в частині забезпечення спокійних умов  громадської діяльності, побуту та відпочинку людей. Ніхто із  допитаних в суді членів сім’ї обвинуваченого  не повідомив про порушення його права на відпочинок діями  Л., який проганяв поліцейських з території свого домоволодіння. А проганяючи, як повідомляє обвинувачений, зі злості вдарив автомобіль палкою». -Зазначає у вироку суддя, додавши, що потерпілих у справі про хуліганство немає, які і умислу на порушення громадського порядку.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За інформацією прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне