Влада Хмельницького відмовилася брати у концесію залізничний вокзал, не побачили попиту для місцевих підприємців

Фото: https://ngp-ua.info/

Влада Хмельницького відмовилася брати у концесію залізничний вокзал, який “Укрзалізниця” запланувала перетворити у торговельний центр.

Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин в ефірі місцевого телеканалу 24 лютого, інформує НГП.

“Нам пропонували виступити консеціонером. Ми вивчили попит серед місцевих підприємців і, чесно, засумнівалися. Але сама ідея класна, вокзал повинен жити. Тим паче, коли відремонтована привокзальна площа, є пішохідні зони та мінісквер”, – сказав мер.

Водночас Симчишин вважає, що у разі появи торговельного центру у будівлі залізничного вокзалу, той навряд чи складе конкуренцію хмельницьким “Оазису” чи WoodMall

Як відомо, у січні 2021 року голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак, повідомив, що сім вокзалів, у тому числі у Хмельницькому, передадуть у концесію і вони стануть торговими центрами.

«Вокзали стануть торговими центрами. Вони будуть не просто вокзали для очікування і відправки потягів. Для пасажирів на вокзалі треба залізниця, зали очікування і два офіси для продажі квитків. Все решта буде торговим центром. Ми хочемо зробити вокзали за європейським зразком, коли до 60 відсотків відвідувачів вокзалів не є пасажирами. Вони приходять туди, як у торгові центри», – зазначив посадовець.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне