Власницю придорожнього кафе “Наша хатка” оштрафували на 30 тис. грн за порушення карантину

Фото: https://ngp-ua.info

Дунаєвецький районний суд оштрафував приватного підприємця на 30 тис. грн за порушення правил карантину (ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це свідчить постанова суду від 6 квітня.

Місцева поліція склала протокол про адмінправопорушення за те, що 25 березня поблизу села Воробіївка Дунаєвецького району не припинило роботу кафе-бар “Наша хатка” та здійснювало прийом відвідувачів. Цим самим були недотримані вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Власниця кафе у судове засідання не з’явилась, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялась завчасно та належним чином, що підтверджується розпискою про вручення судової повістки, будь-яких заяв, в тому числі про відкладення розгляду справи, до суду не направила, причин неявки суду не повідомила. Крім того, будь-яких заперечень проти вказаного правопорушення жінка не надала, у скоєному не розкаялась, а тому її неявка не перешкодила розгляду справи.

Суд вважає, що винуватість власниці кафе у вчиненні адміністративного правопорушення доведена та підтверджена протоколом про адміністративне правопорушення та розрахунковими документами – рахунками офіціанта від 25 березня 2020 року.

На думку суду, необхідним для виховання особи правопорушника, а також запобігання вчиненню ним нових правопорушень, буде безальтернативне адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне