Внаслідок аварії на електричній підстанції горіла суха трава

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

Спекотна погода створює загрозливу обстановку всюди. Часом не витримує навіть техніка та прилади. Така ситуація трапилась нещодавно на Хмельниччині.

Вдень, 27 липня, в селі Бубнівка (Наркевицька селищна територіальна громада Хмельницького району) вийшов з ладу трансформатор на електричній підстанції. Внаслідок вибуху, на землю вилилось трансформаторне масло та зайнявся сухостій.

Силами громадського інспектора з охорони довкілля Миколи Калинюка, а також старости села Бубнівка, вчителя місцевої школи та ще одного небайдужого громадянина, пожежу було локалізовано до приїзду рятувальників. В результаті, загальна площа згарища становила близько 500 м2.

До слова, в кількох метрах від місця пожежі знаходяться пшеничні поля. Можна тільки уявити масштаби та наслідки пожежі якби не швидкі та продуктивні дії простих небайдужих людей.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області нагадує, що пожежонебезпечний період триває. Тож загроза виникнення пожеж значно зростає, у першу чергу, на відкритих територіях та у природних екосистемах.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне