Вода у Південному Бузі відповідає всім санітарним нормам та є безпечною для купання

Фото: https://khm.gov.ua

1 червня у Хмельницькому розпочався купальний сезон. За результатами лабораторних досліджень відібраних проб води у річці Південний Буг на міському пляжі, проведених ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» показники якості води по мікробіологічних показниках відповідають санітарно-гігієнічним вимогам та свідчать про безпечність користування водним об’єктом (річка Південний Буг) для купання.

Якість водопровідної води у питному фонтанчику, розташованому на території міського пляжу, відповідає вимогам Державних санітарних правил і норм № 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

https://khm.gov.ua

Результати лабораторних досліджень води річки Південний Буг

«Створ в районі міського пляжу (лівий берег):

– відповідно до протоколів досліджень води поверхневих водойм № 73, 85, 86 від 25.05.2020р. встановлено, що органолептичний показник водного об’кта, запах, значення БПК (біохімічна потреба кисню), мінеральний склад (хлориди) не перевищують нормативних показників у додатку №11 до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996р. № 173.

– згідно до протоколу санітарно-мікробіологічного випробування № 165 від 27.05.2020 року встановлено, що індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) та індекс колі-фагів, а також відсутність патогенних мікроорганізмів (в т.ч. сальмонел та шигел) відповідають вимогам Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 р. N173 (додаток №11).

Одночасно, надаємо інформацію про якість води водопровідної з питного фонтанчика, розташованого на території міського пляжу, а саме:

– згідно протоколу санітарно-мікробіологічних випробувань № 163 від 22.05.2020 р. вода відповідає вимогам ДСанПіН № 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

Завідувач Хмельницького міськміжрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександр Рибак»

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне