Водій, котрий спричинив ДТП з чотирма загиблими, не мав права керувати транспортом такого класу

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Слідчі відділу розслідування ДТП слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області в ході розслідування дорожньо-транспортної пригоди з чотирма загиблими, яка сталася поблизу с.Веселівка Хмельницького району, з’ясували нові обставини аварії.

Зокрема, поліцейські встановили, що водій, який перебував за кермом вантажного автомобіля DAF, не мав права керувати транспортом такого класу. У  чоловіка не було водійського посвідчення відповідної категорії, яке дозволяє керувати вантажними автомобілями з причепами. Відповідно, він не мав права сідати за кермо фури. За кермом  мав би перебувати його родич, який у цей час їхав у вантажівці в якості пасажира, незаконно передавши управління автомобілем сторонній особі без необхідного документу.

Наразі слідчі в рамках розслідування резонансного ДТП додатково відкрили ще одне кримінальне провадження за статтею 287 Кримінального кодексу України.

Таким чином, в процесі здійснення досудового розслідування резонансної ДТП підозри оголошенні двом людям: водієві, який фактично перебував за кермом, – по ч.3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб) та пасажирові, який незаконно передав управління автомобілем, за статтею 287 ККУ (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом) 

Обидва підозрювані будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства. Розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області  

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне