«Водій! Не порушуй правила проїзду залізничного переїзду»

Фото: www.adm-km.gov.ua

Протягом 2019 року на залізничних переїздах регіональної філії Південно – Західна  залізниця  через порушення водіями Правил дорожнього руху сталось  9 випадків ДТП, без травмованих та загиблих.

Почастішали випадки в`їзду транспортних засобів в бік рухомого складу та виїзду на колію перед поїздом. Тільки завдяки вжиттю заходів машиністом до негайної зупинки рухомого складу, вдалося уникнути травмування людей. Нагадуємо, що в середньому при швидкості руху поїзда 120 км/год – гальмівний шлях буде складати 1000 метрів, рухомий склад з такою швидкістю прослідує 100 м лише за 3 секунди. Найбільше порушень Правил дорожнього руху України. зафіксовано з боку власників великовагових та великогабаритних транспортних засобів.

Лише за останні три роки на переїздах Південно-Західної залізниці допущено два випадки ДТП з великогабаритними транспортними засобами. Випадки стали можливі внаслідок порушення перевізниками й водіями транспортних засобів зазначених вище нормативних документів.

В добу 05.09.2019 на залізничному переїзді 26 км ПК10 перегону Чотирбоки – Антоніни стався випадок несанкціонованого втручання в роботу залізничного транспорту, що призвело до створення прямої загрози безпеці руху поїздів. Водій великогабаритного транспортного засобу, імовірно технічно несправного, перетинаючи залізничний переїзд пошкодив рейку та втік з місця пригоди, хоча зобов’язаний був вжити всіх заходів щодо запобігання важких наслідків. Через дії водія створилась загроза сходження рухомого складу. Тільки завдячуючи своєчасному виявленню працівниками залізниці цієї загрози вдалося вчасно зупинити пасажирський поїзд №6354 сполучення Хмельницький – Шепетівка та запобігти його аварії з можливим травмуванням пасажирів та локомотивної бригади.

На щастя, в більшості випадків ДТП немає людських жертв, але, враховуючи вагу поїздів та швидкість їх руху, це скоріше щасливий збіг обставин. Крім того, внаслідок допущених випадків ДТП, залізниці та власникам завдано значних матеріальних збитків, які до цього часу не відшкодовані в повному обсязі.

Шановні водії! Не порушуйте правил проїзду через залізничні переїзди, запам’ятайте, що об’їхавши закритий шлагбаум або не звернувши уваги на забороняючий сигнал світлофору, ви піддаєте ризику власне життя і життя інших людей!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне