Волочиські бюджетники почали ремонтувати автівки у депутата міськради

Фото: https://newskm.net/

Про це на своїй сторінці повідомив житель Волочиська Леонід Танащук. Дивну тенденцію чоловік пов’язує із партійною приналежністю депутата-підприємця.

За рік (від лютого 2020 до лютого 2021 року) ФОП Дмитро Сіньков отримав 43 угоди на понад 136 тисяч гривень. Найбільше договорів у підприємця з КНП “Волочиська багатопрофільна лікарня” – 12. Загалом медики уклали з цим ФОПом угод на 37 тисяч гривень. Серед договорів на Prozorro можна побачити закупівлю і на 10 гривень (саме стільки заплатили за 16 саморізів), і на 10 тисяч гривень. До прикладу, за 10,7 тисяч гривень підприємець Сіньков мав перебортувати колесо, замінити амортизатори, антифриз, масло, фільтри, сайленблоки, наконечники, а також відремонтувати електрообладнання. 

Наприклад, за 66 гривень придбали рідкий ключ (150 мл). Через відсутність специфікації неможливо зрозуміти, чому така ціна і чи справді вона обгрунтована. Придбати рідкий ключ у більшому фасуванні можна за 60 гривень, а 150 мл можна знайти і за 35 гривень. Загалом, лікарня перебортовувала колеса у Сінькова та робила поточний ремонт транспорту.

Трохи менше договорів з КУ “Центр надання соціальних послуг”. Всього дев’ять договорів на 35 тисячі гривень. Тільки от який саме ремонт робили на ці гроші – не зрозуміло. КУ “Центр надання соціальних послуг” не лише не вказав в описі, які послуги замовив у Дмитра Сінькова, а й “забув” підвантажити договори та специфікації.

Відділ освіти, молоді та спорту Волочиської міської ради підписав сім договорів з підприємцем Сіньковим. Така співпраця коштувала бюджету 33 тисячі гривень. Найдорожча послуга – це ремонт двигуна, ходової, системи охолодження в автомобілі. За такий ремонт підприємець захотів 23,7 тисяч гривень. Але чи це був ремонт однієї автівки чи кількох – не зрозуміло. Відділ освіти, як і КУ “Центр надання соціальних послуг”, не лише не підвантажують специфікації, а й самі договори. Звісно, навіщо? Хіба законодавство в Україні для всіх? 

Сама ж Волочиська міська рада має п’ять договорів на майже чотири тисячі. Тут і шиномонтаж, і тосол, рідкий ключ, дрібні запчастини, ремонтні роботи і навіть щітка для миття за 60 гривень. Традиційно, дізнатись деталі – неможливо. Ані договору, ані специфікації не завантажили.

А житлово-експлуатаційна контора уклала з Дмитром Сіньковим чотири угоди загальною вартістю майже сім тисяч гривень. На п’ять тисяч – ремонт ходової. Решта – шиномонтаж коліс.

Раніше подібні послуги бюджетники купували у трьох фірм ПП “БЕРЕЗИНА” 2015″, ПП СТО “ФОРМУЛА-1”, ППСТО “ФОРМУЛА ПЛЮС ВП”. Засновником вказаних підприємств зазначена Раїса Павенська.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне