Вперше в області лікарі Хмельницької міської лікарні провели операцію з постановки «штучного стравоходу»

Фото: https://khm.gov.ua/

На базі комунального підприємства «Хмельницька міська лікарня» вперше в області лікарі провели постановку ендоскопічної крізьшкірної пункційної гастростоми, так званого «штучного стравоходу». Такий метод використовується, коли фізіологічне надходження їжі в шлунок неможливе.

Пацієнтка, якій виконали процедуру, не могла нормально харчуватися після перенесеного інсульту. Зараз жінка проходить реабілітацію.

Цей метод постановки гастростоми є малотравматичним, надійним та практично безболісним для пацієнта. Процедуру виконано протягом півгодини під легким наркозом.

«Процедура швидка, вона легше переноситься пацієнтами, немає післяопераційного болю і таких пацієнтів можна виписувати фактично наступної доби або переводити у відділення, з якого вони поступили. Традиційна операція вимагає лікування мінімум 3-4 дні в стаціонарі або й довше», – розповів заступник медичного директора з хірургічної роботи КП «Хмельницька міська лікарня» Андрій Моргун.

Пацієнт отримує можливість повноцінно та збалансовано харчуватись, швидко та комфортно проходити етапи реабілітації.

Гастростомія дає можливість рятувати пацієнтів від голодної смерті при багатьох захворюваннях, що викликають порушення нормального процесу потрапляння їжі в шлунок.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне