“Все добре, мам”. У Хмельницькому до Дня матері покажуть фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя

Фото: Меморіал

До Дня матері платформа пам’яті Меморіал запрошує на перегляд документального фільму “Все добре, мам” про трьох жінок, чиї діти загинули, обороняючи Маріуполь.

У Хмельницькому показ відбудеться 12 травня, о 17:00 у Woodmall Cinema за адресою Трудова, 6А, ТРЦ Woodmall, 2й поверх, зал №7. Вхід вільний, за попередньої реєстрації.

“14 травня у світі відзначають День матері. Це свято, коли діти дякують найріднішій людині за подароване життя, любов та ласку. Та через війну в Україні тисячі жінок не почують теплих слів від синів і доньок. Адже їхні діти загинули, захищаючи всіх нас від російських окупантів”, – каже редакторка Меморіалу Світлана Корженко.

Для Зінаїди Гевак, Тетяни Демчук і Галини Ваховської їхні сини-воїни були, в першу чергу, коханими дітьми та найкращими хлопчиками у світі. І лише після цього – героїчними захисниками. Для кожної з них новина про загибель сина – момент, коли серце обпалило пекельним вогнем болю. Вони намагаються жити із цим далі, але це вже зовсім інше життя. 

“Щоб виростити успішного сина жінці потрібна особлива суперсила. Цей фільм – про жінок, які її мають. Вони виростили чудових синів та прийняли їхній вибір: стати воїном. І, разом з тим, вони залишились мамами своїх чудових хлопчиків. Вони переживали, дбали і намагались захистити своїх синів. Завжди. І завжди чули у відповідь: “Все добре, мам!”.

У цьому фільмі – три дуже різні і дуже схожі історії. Про воїнів, яким ми зобов’язані тим, що маємо сьогодні. Про хлопців, які дуже дбали про своїх мам навіть у пеклі боїв за Маріуполь. Про надзвичайних жінок, яких російська агресія закинула у безодню пекучого болю втрати. І про ціну майбутнього України. Ціну, пам’ять про яку обов’язково маємо зберегти”, – каже авторка фільму Євгенія Мазур.

Ця стрічка одна з серії документальних фільмів платформи пам’яті Меморіал, які покликані зберегти пам’ять про вбитих у війні. Інші стрічки ви можете переглянути на YouTube-каналі Меморіалу:

 “Все добре, мам” можна буде переглянути на YouTube-каналі Меморіалу у неділю, 14-го травня. 

Офлайн фільм також покажуть у Чернівцях, Львові та у Дніпрі. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне