Вибуховий пристрій у Шевченківському суді Києва, ймовірно, підірвав кам’янчанин – ЗМІ

Фото:

Сьогодні у Шевченківському суді столиці  підірвали невідомий вибуховий пристрій.

«За попередньою інформацією, військовослужбовці конвойної служби НГУ привезли до приміщення Шевченківського суду столиці підсудну особу, який з невстановлених обставин підірвав у приміщенні суду (попередньо − вбиральня) невідомий вибуховий пристрій» – повідомили у КМВА. 

За даними джерел «Української правди», це зробив підозрюваний у киданні гранати біля будівлі Верховної Ради у 2015 році Ігор Гуменюк. Засідання по справі Гуменюка в розкладі суду було заплановане на 15:00.

Офіс Генпрокурора повідомляє, що підсудний намагався втекти з-під варти. Чоловік, перебуваючи у вбиральні, вчинив спробу втечі. При цьому він використав невстановлений вибуховий пристрій. Наразі він зачинився в середині конвойного приміщення.

Оновлено о 20:00

«Правопорушник загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе. Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці», – повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

Нагадаємо, що 31 серпня 2015 року Верховна Рада в першому читанні проголосувала президентський законопроект про внесення зміни до Конституції у частині децентралізації — про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Під парламентом сталися сутички і від пожбуреної у натовп бойової гранати загинули четверо нацгвардійців.

Гранату, за версією слідства, кинув 21-річний боєць батальйону «Січ»  Ігор Гуменюк. Також обвинувачення пред’явили бійцю добровольчого батальйону «Карпатська Січ» Сергію Крайняку (1994 р.н.). Крайняк начебто запалив димову шашку, допомагаючи Гуменюку зробити вибух.

Хлопці свою вину заперечують і стверджують, що в СІЗО їх били, щоб змусити зізнатися у злочині.

Ігор Володимирович Гуменюк проживав у Кам’янець-Подільскому. Очолював Кам’янець-Подільський осередок ВГО «Сокіл», організації, що стоїть на засадах «українського соціал-націоналізму». Також Гуменюк був активістом ВО «Свобода», хоча офіційно до членів партії не належить.

Гуменюк на час затримання був бійцем-добровольцем батальйону “Січ”, згодом підпорядкованому МВС. Незадовго до подій під Верховною Радою він написав рапорт про звільнення з цього батальйону та відбув з Курахова на Донеччині до Києва.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне