Вибиті вікна та перебої зі світлом: як і коли усуватимуть наслідки ракетного удару в Хмельницькому

Фото: https://suspilne.media/

Під час ранішньої ракетної атаки на Хмельницький 10 лютого суттєвих пошкоджень було завдано об’єкту комунальної інфраструктури. Також є руйнування в освітньому закладі, багатоповерхівках та будинках приватного сектору у вигляді вибитих вікон, дверей, пошкоджень даху. Майже пів міста залишилося без світла.

Про це Суспільному розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, це вже п’яте влучання в об’єкт комунальної інфраструктури Хмельницької тергромади, починаючи від 10 жовтня.

Що з руйнуваннями та вибитими вікнами?

“Цього разу пошкодження об’єкту завдані дуже суттєві. Але за попередньою інформацією, постраждалих і поранених немає. Збитки також завдані суттєві. Є руйнування на одному з освітніх закладів у Південно-західному мікрорайоні міста, там повилітали вікна. Є пошкодження вікон в багатоповерхових житлових будинках на прилеглих вулицях. Мова йде про десятки вікон, які повилітали — або скло, або разом з рамами. В деяких оселях ударною хвилею вибило двері, є пошкодження даху. Є суттєві пошкодження у будинках в приватному секторі, який знаходиться поруч з об’єктом. Мова також іде про десятки вікон, які повилітали”, — розповів Олександр Симчишин.

За словами міського голови, міська влада та управляючі компанії уже займаються заміною вікон в багатоповерхівках та допомагають усунути руйнування, завданні ракетним ударом, мешканцям приватних будинків.

Що з теплом та водою?

Ракетний “прильот”, за словами Олександра Симчишина, одразу ж призвів до певних обмежень в електропостачанні Хмельницької громади, зокрема, і критичної інфраструктури.

“У межах 15-20 хвилин ми перезаживили на генератори наші каналізаційно-насосні станції, тож каналізаційне господарство у нас працювало і працює. Те саме стосується котелень, частина з яких залишилася без електропостачання — в межах пів години ми їх перезаживили на генерацію або генератори. Станом на цю годину, у нас понад 90% споживачів з водою, майже всі споживачі забезпечені теплом. Є лише індивідуальні випадки, де люди без тепла чи води, але ці проблеми будуть швидко усунені”, — каже Олександр Симчишин.

Коли у Хмельницькому буде світло?

Десь 50% різних споживачів – і юросіб, і побутових – після ракетного удару досі залишаються без електропостачання, каже Олександр Симчишин.

“Після завершення повітряної тривоги енергетики одразу приступили до ліквідації пошкоджень. Попередньо, що ми можемо сказати — до вечора буде можливість заживити усіх споживачів електроенергії. Але, однозначно, будуть застосовуватися графіки як аварійних, так і погодинних відключень. Вони однозначно будуть більшими, ніж то планувалося і анонсувалося вчора ввечері на сьогоднішній день. Якими саме будуть ці відключення — наразі рано говорити. Ми ще, через постійні тривоги, не можемо повністю бачити картину щодо часу ліквідації тих пошкоджень, яких було завдано”, – говорить міський голова.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне