Викликали вогонь на себе: військовий з Хмельниччини разом з побратимом знищили взвод росіян

Фото: https://horodok.city/

Військовий із міста Городок на Хмельниччині, з позивним «Малий», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Він зі своїм товаришем викликав вогонь на себе, у результаті чого українським захисникам вдалося знищили понад 30 окупантів, які переховувалися на фермі, але під час цієї операції побратим нашого земляка загинув, інформує Городок.City.

Подія трапилася в десятих числах квітня поточного року. Тоді двом військовослужбовцям-десантникам з позивними «Тєхнарь» і «Малий» було доручено виявити спостережні пости противника та місця його дислокації.

«Висунувшись вперед, ми їх швидко знайшли. Вони були розміщені у сусідній лісопосадці. Зафіксувавши їх, ми вирішили далі вести розвідувальні дії і непомітно обійти цю посадку з флангу, щоб зібрати про ворогів якомога більше інформації», — розповідає боєць.

Пройшовши уздовж лісосмуги, десантники побачили ферму, огороджену парканом. Біля воріт знаходився вартовий, що охороняв вхід. «Є охорона, значить там щось важливе», — подумали військові і вирішили «зняти» вартового та проникнути всередину.

https://horodok.city/

Задумку воїни реалізували. Помітивши відсутність вартового, окупанти занепокоїлись. Аби відволікти увагу противника і безпечно відійти, десантники кинули у двір ферми кілька ручних гранат. У стані ворога зчинилась паніка. Росіяни вирішили, що на них напала потужна ДРГ ЗСУ, тому вони відкрили хаотичний неприцільний вогонь.

Скориставшись цією метушнею, «ДРГ», у складі всього двох осіб, яких не зачепили ворожі кулі, без перешкод відійшли у сторону та заховались.

«Ми сиділи і думали, що робити далі. У нас було два варіанти: або ми повідомляємо нашим місце знаходження орків і цим же викликаємо вогонь на себе, або чекаємо, поки стемніє, і відступаємо до своїх. Ми обрали перший варіант. Тому максимально швидко передали у штаб координати ферми для того, щоб по ній був нанесений артилерійський удар», — розповідає військовий.

Знаходились українські захисники всього в сотні метрів від скупчення ворога. Тому, повідомляючи про локацію окупантів, розвідники фактично викликали артвогонь на себе. І в результаті військовий з позивним «Малий» втратив свого побратима, але ворог був знищений.

Артилеристи ЗСУ, отримавши координати, потужним вогнем своїх гармат знищили російських солдат, що знаходились на тій фермі, — приблизно у складі 30 осіб. Разом з тим, водночас було знищено кілька одиниць ворожої бронетехніки

За ідеально виконане завдання та вміння приймати правильні рішення у кризових ситуаціях військові отримали відзнаки. Один із них, на жаль, посмертно.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне