Викрито конвертаційний центр з тіньовим обігом у понад 90 мільйонів гривень

2
Фото: @sfs.khmelnytskyi

На Хмельниччині ліквідовано конвертаційний центр, який здійснював мінімізацію податкових зобов’язань суб’єктам господарювання реального сектору економіки. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області. 

Встановлено, що група місцевих жителів надавала підприємствам Хмельницької та Київської областей «послуги» з ухилення від сплати податків шляхом штучного формування податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів комерсантів у готівку. Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за 2017-2019 роки із використанням реквізитів транзитно-конвертаційних підприємств склав понад 90 мільйонів гривень.

1

@sfs.khmelnytskyi

З метою мінімізації податкових платежів та конвертації коштів, зловмисники через підставних осіб зареєстрували ряд підприємств з ознаками фіктивності. Реквізити яких використовувались для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій. На рахунки цих підконтрольних фірм для конвертації ділки перераховували кошти за нібито придбані товари у сфері імпорту та оптово-роздрібної реалізації ТМЦ. Надалі кошти організатори конвертцентру незаконно переводили у готівку. Цим самим завдали шкоди економічним інтересам держави на десятки мільйонів гривень.

3

@sfs.khmelnytskyi

Конвертація грошових коштів відбувалась за схемою «зворотній потік» та полягала у зарахуванні накопиченої необлікованої готівки від суб‘єктів реального сектору економіки в обмін на отримані безготівкові кошти. Це забезпечувало циклічність функціонування конвертаційного центру.

Під час десяти санкціонованих обшуків в учасників конвертаційного центру правоохоронці вилучили грошові кошти у національній валюті, доларах США, євро та білоруських рублях у загальному еквіваленті майже 700 тисяч гривень. А також печатки фіктивних підприємств, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи та чекові книжки. Усі вони підтверджують проведення фіктивних фінансових оборудок для ухилення від сплати податків.

4

@sfs.khmelnytskyi

Досудове розслідування у межах кримінального провадження за ознаками вчинення правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 205 та ч.3.ст 212 Кримінального кодексу України триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне