Вимагання коштів та грабежі: на Хмельниччині затримали організатора злочинного угрупування

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Фігуранту оголошено про підозру. Оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області спільно зі слідчими обласної поліції викрили протиправну діяльність затриманого.

35-річний житель Хмельницького маючи кримінальні зв’язки на території регіону організував злочинне угруповання з метою отримання протиправного доходу. Під приводом поповнення «воровського общака» та допомоги засудженим з місцевих жителів вимагались кошти за неіснуючими борговими зобов’язаннями та насильно відбирали майно. У ході своєї діяльності до потерпілих застосовувалось фізичне насилля, погрози, переслідування та навмисне пошкодження майна.

https://hm.npu.gov.ua/

16 квітня організатора було затримано після одержання 39 тисяч гривень у якості частини від 100 тисяч неіснуючого боргу. Кошти було вилучено на місці події.

Наразі фігуранту оголошено підозру за ч. 4 ст.189 (Вимагання) та ч. 4 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи проводились за участі працівників УСБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне