Вимагав хабарі з засуджених за надання медичних послуг: перед судом постане завідувач відділення лікарні

Фото: поліція

Оскільки медик також був членом лікарської комісії, він обіцяв за грошову винагороду посприяти в оформленні групи інвалідності. Фігурант навіть встиг витратити отримані злочинним шляхом кошти на власні побутові потреби. 

Нагадаємо, минулого року оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі Шепетівського райуправління поліції викрили та знешкодили корупційну схему з надання засудженим медичних послуг та отримання ними групи інвалідності. До її функціонування був причетний завідувач одного із відділень лікарні з обслуговування осіб, що знаходяться в установах виконання покарань. 

Як встановили правоохоронці, медик упродовж декількох місяців вимагав та  отримував кошти від засудженого, який потребував термінового лікування. До того, будучи членом лікарської комісії, обіцяв за грошову винагороду посприяти в безперешкодному оформленні другої групи інвалідності. В іншому випадку – створювалися штучні перешкоди та затягувався процес оформлення відповідних документів. 

В ході слідства зафіксовано, що фігурант частину отриманих злочинним шляхом коштів встиг витрати на власні побутові потреби.

На підставі отриманих доказів посадовцю було оголошено підозри одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України:

• за ч. 3 ст. 369-2 (Одержання неправомірної вигоди для себе чи особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди);

• за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

• за ч. 1 та 2 ст. 209 (Вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними злочинним шляхом).

Наразі розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Фігурантові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Викриття та документування протиправної діяльності фігуранта проводилося спільно з оперативниками виправної колонії за процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне