Взимку за кермом найголовніше — мати добрі шини і не перевищувати швидкість

1
Фото: hm.npu.gov

Володимир Огойко — керівник громадської організації «Хмельницький автолюбительський клуб», яка тісно співпрацює з поліцією у напрямку пропаганди дотримання правил дорожнього руху та безпечного водіння. Багато років підряд взимку він разом з одноклубниками організовує безкоштовні майстер-класи по зимовому водінню авто для усіх бажаючих, в тому числі і для поліцейських.

2

hm.npu.gov

Як інформує прес-служба поліції, минулого року в рамках проекту #Керуй Володимира визнали одним з кращих водіїв України. Тому, зважаючи на погіршення погодних умов на території України, снігопади та ожеледицю, ми попросили його поділитися кількома простими порадами щодо безпечного водіння автомобіля взимку.

— Кожен водій, який сідає за кермо автомобіля (а особливо — в зимовий період) повинен розуміти, що він несе відповідальність за життя та здоров’я не лише своє, а і оточуючих, — говорить Володимир. — Я можу багато розповідати про те, куди крутити кермо у випадку заносу, чи як потрібно гальмувати на слизькій дорозі. Але не всі мене зрозуміють, тим паче — мало хто зможе з першого разу повторити ці дії в екстремальній ситуації, особливо, якщо водій лише початківець. Тому дам кілька простих, але важливих порад, про які, на жаль, чомусь забувають навіть досвідчені керманичі. Але саме дотримання цих банальних правил здатне суттєво полегшити їзду у зимовий період.

3

hm.npu.gov

Поради для водіїв

1. Найголовніше для автомобіля в зимовий період — це якісні (не обов’язково дорогі) зимові шини. Завдяки їм ви зможете зменшити гальмівний шлях свого транспортного засобу, а також отримаєте більш “слухняний” автомобіль на дорозі.

2. Не забувайте про чисті фари. Виходячи з дому перед виїздом, не полінуйтесь взяти щітку (або ганчірку) та протерти їх. Якщо вам потрібно їхати в далеку дорогу, не забувайте через кожні 50-70 км зупинятися та протирати фари, адже вони під час руху забруднюються так саме швидко, як і лобове скло(яке ми періодично омиваємо). Яскраве світло чистих фар зробить вас помітнішим для інших учасників дорожнього руху тай краще освітлюватиме ваш шлях.

3. Не забувайте також про омивач скла. Перед кожним виїздом перевіряйте його рівень, а ще краще — беріть у дорогу запасну каністру, оскільки під час несприятливих погодних умов рідина швидко витрачається. Погодьтеся, їхати з брудним склом важко і небезпечно.

4. Ну і найголовніше — не перевищуйте швидкісний режим. Як кажуть, тихіше їдеш, далі будеш.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне