З 16 по 21 лютого інспектори рибоохоронного патруля вилучили 665 метрів сіток та 52 кг. риби

Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

У період з 16 по 21 лютого 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, було складено сім протоколів за ч. 3 ст. КУпАП (порушення правил рибальства), два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі правопорушення) та сім – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Також оформлено шість актів виявлення безгосподарського майна.

«За шість днів інспектори вилучили близько 52 кг риби та 665 метрів сіток. Завдано збитків рибній галузі на суму 459 грн», – наголосив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

До прикладу, 19 лютого на ринку в смт Летичів рибпатрульні виявили місцевого жителя, який торгував рибою без відповідних документів. Чоловік намагався продати 7 кг карася сріблястого. На порушника складено адміністративний протокол за ст. 88-1 КУпАП.

20 лютого під час рибоохоронного заходу на р. Гать, що протікає в с. Бубнівка Волочиського району викрито чоловіка, який рибалив забороненим знаряддям лову – ятерем. У такий спосіб, він добув 5 екз. карася сріблястого. Збитки склали 85 грн. Оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову конфісковано до рішення суду.

Того самого дня держінспектори затримали ще одного порушника на р. Случ, поблизу с. Григорівка Старокостянтинівського району. У громадянина вилучено 4 екз. плітки та 2 екз. карася сріблястого. Завдано збитків у розмірі 374 грн. На чоловіка складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Також на ринку в м. Хмельницький задокументовано порушення незаконного збуту водних біоресурсів. Місцевий мешканець реалізовував 2 кг карася сріблястого та 3,5 кг коропа без дозвільних документів.

Ще трьох порушників, які незаконно продавали рибу рибоохоронці виявили на ринку в м. Шепетівка. Так, чоловіки намагались збути 8 кг коропа, 20 кг карася та 6 кг щуки.

На всіх осіб оформлено адміністративні протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (0382) 79-20-88.

Інформує Хмельницький рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне