З’їла домашній паштет: на Хмельниччині виявили ботулізм

Фото: ілюстративне

Про це Суспільному Хмельницький розповів генеральний директор ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич.

За його словами, 62-річна кам’янчанка 31 травня їла домашній консервований свинячий паштет, який був виготовлений у 2022 році.

“Вперше за медичною допомогою жінка звернулася лише за тиждень з симптомами нудоти, блювання, діареї, запаморочення, порушення гостроти зору та утрудненого ковтання. 8 червня її госпіталізували до інфекційного відділення багатопрофільної центральна районна лікарня Слобідко-Кульчієвецької сільської ради. Того ж дня, близько обіду хвору ушпиталили до Хмельницької інфекційної лікарні, де їй ввели протиботулінічну сироватку”, — сказав Микола Габрикевич.

Як розповіла Суспільному Хмельницький медична директорка Хмельницької інфекційної лікарні Нінель Марцонь, жінка, у якої виявили ботулізм, перебуває у реанімаційному відділенні.

“Після введення сироватки її стан покращився, наразі він середньої важкості. Їй вже легше дихати, ковтати, але вона ще потребує лікування”, — розповіла Нінель Марцонь.

На Хмельниччині це вже третій випадок ботулізму за 2023 рік, каже Микола Габрикевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне