З початком жнив на Хмельниччині активно контролюватимуть маршрути, які використовують перевізники для уникнення вагового контролю

Фото: https://ngp-ua.info/

Чи не найбільш масштабна загроза для наших доріг – вантажний автотранспорт, який не дотримується норм перевезення вантажів. Саме тому, вчора голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій провів робочу нараду із представниками укртрансбезпеки, патрульної поліції, СБУ, служби автодоріг аби налагодити координацію дій усіх учасників, що залучені до здійснення заходів з габаритно-вагового контролю в області, зробивши їх діяльність максимально ефективною.

Слід зазначити, що станом на 21.07.2021 такий контроль на території Хмельниччини здійснюється за допомогою трьох пересувних габаритно-вагових комплексів на 8 майданчиках для проведення зважувань, які розташовані на основних потоках великовагових транспортних засобів. Три з них розташовуються на дорозі М-30 Стрий – Ізварине, три – на Н-03 «Житомир-Чернівці» та ще два – на Н-25 «Городище-Рівне-Старокостянтинів», повідомляє ОДА.

Наразі в області введено сезонне обмеження руху для великовагових транспортних засобів за температури повітря вище +28 градусів з 10:00 до 22:00 години, а тому працівники ГУ НП та Укртрансбезпеки проводять активну превентивно-роз’яснювальну роботу із перевізниками та водіями транспортних засобів.

Окрім того відповідно до графіків здійснюються заходи габаритно-вагового контролю. Так, за інформацією Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, з початку року було перевірено 3624 транспортних засоби, при цьому  виявлено 307 випадків перевищення вагових обмежень та 6 – габаритних. Відповідно нараховано плату за проїзд у сумі понад 32 тисячі євро, перераховано до державного бюджету  – майже 170 тис. грн, перераховано до державного бюджету адміністративно-господарського штрафу – майже 1 млн 250 тис. грн.

Голова адміністрації наголосив на важливості посилення контролю за рухом важкого транспорту, в тому числі у вечірні години, коли температура повітря починає знижуватися, але дорожнє покриття все ще має підвищену температуру. Посадовець звернув увагу присутніх, що відповідно до його розпорядження, обмеження щодо руху таких авто діє до 22 год. Також голова адміністрації доручив звернути увагу на ділянки, де здійснюється активний рух сільськогосподарського транспорту у зв’язку з початком жнив, та на можливі маршрути, які використовуються недобросовісними перевізниками для уникнення постів габаритно-вагового контролю.

“Ми отримали чіткий меседж від Президента: зберегти дороги. Це питання для нас надзвичайно важливе, і ми вже маємо практичний успішний досвід боротьби з тими перевізниками, які ігнорують правила вантажних перевезень. Саме тому наразі ми маємо чітко координувати наші дії, аби реакція на сигнали про порушення в цій сфері була негайною,” – наголосив Сергій Гамалій.

Очільник адміністрації зауважив, що це питання перебуває на постійному контролі, і інформація про підсумки роботи за добу направлятиметься до Офісу Президента щоденно.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне