З початку лютого Хмельницьким рибоохоронним патрулем вилучено 105 метрів сіток

1
Фото: khm.darg.gov

У період з 1 по 7 лютого 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля виявили вісім порушень природоохоронного законодавства. За інформацією прес-служби відомства, конфісковано 46 одиниць заборонених знарядь лову, загальною довжиною 105 метрів.

До прикладу, третього лютого затримано порушника на р. Південний Буг у м. Хмельницький. Чоловік рибалив за допомогою заборонених знарядь лову – трьох сіток, загальною довжиною чотири метри.

Шостого лютого інспектори виявили місцевого жителя на р. Збруч, поблизу с. Поляни Волочиського району, який рибалив за допомогою заборонених знарядь лову. У нього конфісковано дві сітки, загальною довжиною 2,2 метри.

2

khm.darg.gov

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено до рішення суду.

Того самого дня на ринку у м. Волочиськ задокументовано порушення порядку збуту водних біоресурсів. Громадянин реалізовував 3 кг коропа, 1,5 кг щуки, 2 кг карася сріблястого та 0,5 кг плітки без дозвільних документів. На порушника оформлено протокол за ст. 88-1 КУпАП.

Сьомого лютого під час здійснення рибоохоронних заходів на р. Ушиця, поблизу с. Велика Кужелива Дунаєвецького району патрульні виявили заборонені знаряддя лову – 37 сіток, загальною довжиною 36 метрів.

3

khm.darg.gov

«Вкотре звертаємось до громадян і наголошуємо, що необхідно дотримуватись Правил любительського та спортивного рибальства. Взимку вилов риби дозволяється проводити зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти на рибалку. Добова норма вилову риби становить три кг», – нагадав керівник Управління Андрій Полудняк.

У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (0382) 79-20-88.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне