З початку листопада виявлено 14 порушень, – Хмельницький рибоохоронний патруль

125
Фото: darg.gov.ua

У період з 1 до 8 листопада 2019 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Один – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 15 кг риби та 9 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 39 кг водних біоресурсів та 6 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 85 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 453 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, п’ятого листопада рейдова група виявила грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на р.  Ікопоть, в межах с. Пашківці Старокостянтинівського району. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Виловив 4 екз. карася сріблястого та 1 екз. щуки. Збитки, завдані водним біоресурсам, складають 408 грн.

На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до Старокостянтинівського районного суду.

У той ж день державні інспектори виявили продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. З порушеннями торгували в м. Старокостянтинів та м. Деражня. Рибпатрульні вилучили 22 кг та 10 кг риби відповілно.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцями скоєння правопорушень.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне