З початку вересня виявлено 19 порушень, – Хмельницький рибоохоронний патруль

84
Фото: darg.gov.ua

У період з 1 по 10 вересня 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства. Так, складено шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), чотири – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Такоє чотири – ст. 88-1 КУпАП. Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна. Згідно з якими вилучено дев’ять од. заборонених знарядь лову. Загальною довжиною 225 метрів.

«Загалом, у порушників конфісковано 35 кг водних біоресурсів та 13 од. заборонених знарядь лову. Загальною довжиною 325 метрів. Наклали штрафів на суму 510 грн», – зазначив начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олег Атаманчук.

3 вересня державні інспектори виявили грубе порушення правил рибальства. Громадянин добував рибу забороненим знаряддям лову – ятерем. Випадок стався на р. Случ. Порушнику вдалось упіймати вісім екз. карася сріблястого. Збитки склали 136 грн.

7 вересня рибоохоронці зафіксували вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою. Інцидент стався на р. Південний Буг. У адміністративних межах смт Чорний Острів Хмельницького району. Завдяки оперативній роботі інспекторів, порушник не встиг виловити риби.

Того ж дня рейдова група виявила аналогічне порушення. Особа здійснювала вилов раків забороненими знаряддями лову – трьома «парасольками». Добування безхребетних відбувалось у період заборони на їхній вилов. Задокументували факт на водоймі у мікрорайоні Озерна в м. Хмельницький. На щастя, інспектори прибули вчасно і порушник не встиг упіймати раків.

На всіх порушників складені адмінматеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя вилучено до рішення судів.   

Довідкова інформація:

У Хмельницькій області триває друга линька раків. Встановлена заборона на їх вилов у період з 1 серпня по 30 вересня. За вилов раків в зазначений період на порушника може чекати адміністративна відповідальність. За ч. 3 ст. 85 КУпАП , так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику нараховується такса за кожного виловленого рака у розмірі 25,5 грн за одну особину.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне