З Російської Федерації на користь сім’ї загиблого військовослужбовця стягнуть майже 4 мільйони гривень

625744_news
Фото: kmm.km.court.gov

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду від 05 грудня 2018 року стягнуто з держави Російська Федерація на користь вдови військового прикордонника  та їх дитини моральну шкоду в розмірі 3 938 400 грн. Це еквівалентно – 60 000 євро кожному.

Як повідомляє пре-служба суду, чоловік  позивачки відповідно до  розпорядження  Адміністрації Державної прикордонної служби України у складі маневреної групи  виконував завдання з посилення охорони державного кордону.

В липні 2014 року під час виконання завдання щодо евакуації травмованих колег біля м. Шахтарськ, БТР-80,  чоловік позивачки  підірвався на фугасі збройних формувань Російської Федерації.  Чоловік позивачки та ще один військовослужбовець загинули. Ще 8 військових зазнали поранення.

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду від 2017 року  встановлено факт загибелі чоловіка позивачки при виконанні обов’язку  військової служби із захисту Батьківщини.

Жінка вказувала, що є загальновідомим факт  військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік. Тож саме Російська Федерація повинна нести відповідальність за військові дії, в результати якої гинуть Українці. Саме з цієї країни  слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька.

Визначаючи розмір моральної  шкоди, суд врахував, що через  втрату чоловіка та батька її дитини, який загинув результаті військової агресії Російської Федерації проти України, а також, з огляду на особливий цинізм, з яким Російською Федерацією порушуються основоположні права й свободи людини в Україні, вона відчуває безперервний невгамовний душевний біль та страждання втратила душевний спокій, постійно відчуває незахищеність та розчарування, її дитина, залишившись без батька ніколи не матиме можливості відчути необхідні для повноцінного розвитку дитини батьківську любов та увагу.

Рішення чинності не набрало та може бути оскаржене відповідачем.

Нагадаємо, це вже не перше рішення суду, відповідно до якого стягуються кошти з Російської Федерації на користь сімей військовослужбовців, такі рішення судом виносились як минулого, так і на протязі цього року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне