За 10 днів порушники завдали майже 9 тис. грн збитків, – рибоохоронний патруль Хмельниччини

29
Фото: darg.gov.ua

У період з 9 до 18 листопада 2019 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 39 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено 16 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Три – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 12 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено вісім актів виявлення та вилучення безгосподарського майна. Згідно з якими вилучено 21 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 207 кг водних біоресурсів та 11 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 255 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 8 738 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, 11 листопада рейдова група виявила грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Бованець, поблизу с. Куровечка Волочиського району. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – хваткою. Виловив 65 екз. карася сріблястого та 20 екз. плітки. Збитки склали 2 805 грн.

12 листопада рибпатрульні викрили аналогічне порушення. У громадянина вилучено хватку та водні біоресурси (47 екз. карася сріблястого та 1 екз. щуки). Завдано збитків у розмірі 1 139 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до Волочиського районного суду.

Упродовж цього періоду державні інспектори регулярно виявляли продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували в смт Летичів, м. Шепетівка та м. Хмельницький.

На всіх громадян складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцями скоєння правопорушень.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що з першого листопада на Хмельниччині діє осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне