За даними Нафтогазової Асоціації України, на території Хмельниччини відсутні нелегальні АЗС

Фото: www.adm-km.gov.ua

6 лютого в адміністрації відбулося чергове засідання міжвідомчої регіональної робочої групи зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Хмельницькій області. Провів її голова адміністрації Дмитро Габінет.

Голова адміністрації проінформував, що згідно з  офіційними даними Нафтогазової Асоціації України на 5 лютого 2020 року на території області відсутні нелегальні АЗС.

www.adm-km.gov.ua

Попри це, за словами Дмитра Анатолійовича, необхідно звернути увагу на ті місця, де є ліцензія на зберігання пального, щоб не допустити випадків його незаконної реалізації.

«Тепер маємо працювати над тим, щоб цей показник і надалі залишався нульовим. Тому відповідними службами проводитиметься системна робота на предмет можливого повторного відкриття вже виявлених нелегальних АЗС», – додав очільник області.

Окремо учасники наради обговорили питання виявлення незаконних місць випалювання лісу, підпільного видобутку піску та інших корисних копалин.

www.adm-km.gov.ua

Так, представник Нацполіції повідомив, що відповідно до проведеного аналізу у кожному районі, на території області зареєстровано 89 кар’єрів, з них: 53 мають відповідну ліцензію на видобуток піску, 36 наразі закриті і щодо них проводиться перевірка.

Також в області виявлено 43 об’єкти, які займаються випалюванням деревини. По них також здійснюється процедура перевірки.

Крім того, проводиться відповідна робота щодо налагодження співпраці та комунікації з органами місцевого самоврядування, сільськими, селищними головами стосовно виявлення такого виду діяльності на їх території.

www.adm-km.gov.ua

Що стосується питання електронного обліку деревини, директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Тетяна Дзюблюк повідомила, що з 39 лісокомунальних підприємств тільки 2 запровадили таку систему. Попри це, робота в даному напрямку зрушила з місця і триває далі. Так, ще 18 лісокомунальних підприємств заключили договір із Державним підприємство “Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр”, 4 розпочали процедуру оформлення договору, 22 купили вже технічне обладнання, 3 підключилися до системи, 2 на початковому етапі і не заключений договір у 7 лісокомунальних підприємств.

В продовження наради учасники обговорили окремі організаційні питання робочої групи.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне