За І півріччя 2019 року 184 роботодавця отримали компенсацію за нові робочі місця

5
Фото: newskm.net

Одним із ефективних методів стимулювання роботодавців до створення та збереження робочих місць – компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування за особу, яка була працевлаштована за сприянням служби зайнятості.

«Право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце безробітних із соціально незахищеної категорії населення та роботодавець який є суб’єктом малого підприємництва у разі, якщо працевлаштування відбулося на нове робоче місце, створене у пріоритетних галузях економіки», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи при умові збереження гарантії зайнятості особи строком не менше ніж на два роки.

Протягом січня – червня 2019 року 184 роботодавця отримали компенсацію єдиного соціального внеску за працевлаштування на нові робочі місця 299 безробітних осіб. Із числа працевлаштованих – 115 осіб із соціально незахищеної категорії, зокрема 16 осіб з інвалідністю та 2 учасника АТО.

Також, 96 суб’єктів малого підприємництва отримали компенсацію єдиного соціального внеску за 184 особи, які були працевлаштовані на нові робочі місця у пріоритетних галузях економіки: переробна промисловість (виробництво одягу та оброблення деревини), оптова та роздрібна торгівля, будівництво, сільське господарство (вирощування зернових культур).

В цілому за 2019 рік роботодавцям компенсовано майже 800 тис. грн.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне