За катування та вбивство людини засудили двох жителів Славутчини

На Хмельниччині селянин відсидить сім років за вбивство злодія на власному подвір'ї
Фото: суд

Хмільне застілля закінчилося катуванням людини та вбивством, за яке двоє чоловіків будуть позбавлені волі.

Ізяславський районний суд визнав двох жителів с.Улашанівка Славутського району винними в катуванні з метою спонукати потерпілого вчинити дії, що суперечать його волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та одного з них – у вбивстві, пердає Depo.Хмельницький за інформацією Хмельницького апеляційного суду 

Останнього суд покарав 11 роками позбавлення волі та стягнув з нього на користь доньки вбитого 300 тис. грн моральної шкоди, його спільника – сімома роками в’язниці.

За вироком, в листопаді 2016 року в с. Улашанівка Славутського району четверо місцевих чоловіків у будинку пили алкоголь. Один із них почав з’ясовувати в іншого, чи не вкрав той, бува, велосипед у його вітчима. Згодом зізнання почали з чоловіка “вибивати”. Один з гурту, вдаривши кілька разів, пішов спати, а от двоє інших – прив’язали йому на шию ланцюг і пояс від пальта та лісом повели в Славуту до вітчима, періодично шарпаючи та б’ючи. Утім, пасинок, згадавши, що йому вранці їхати на роботу до Києва, повернувся у село. А його товариш, який вів за ланцюг потерпілого, лишився з тим наодинці. Коли жертва вчергове впала на лісовій дорозі, затягнув його ланцюгом у калюжу і там втопив.

Правоохоронці кваліфікували дії обох обвинувачених за ч.2 ст. 127 КК України (катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб), за ч. 3 ст. 146 КК України (умисне викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки), та п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивстві викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Проте, за результатами судового розгляду не було доведено, що обвинувачені вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 146 та п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тому за цими статтями суд чоловіків виправдав. А вбивство перекваліфікував на частину 1 статті 115 КК України та інкримінував його тільки одному з обвинувачених. Позаяк обвинувачення іншого ґрунтувалося тільки на показаннях його спільника, які він спростував під час розгляду справи: вказав, що обмовив товариша, хоча насправді вбивав сам.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції. Обоє обвинувачених перебувають під вартою.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне