За матеріалами СБУ суд виніс вирок двом “руZZькоміровцям”

Фото: Управління СБ України у Хмельницькій області
Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок 38-річному хмельничанину та його спільниці – активним прихильникам “руZZького міра”.
 
Інформує Управління СБ України у Хмельницькій області.
 
За даним слідства навесні 2014 року фігурант координував у західній частині України проросійське громадсько-політичне об’єднання «Союз граждан Украины». У той час він провів дві відеоконференції на інтернет-сайті щодо політичних подій в Україні. Чоловік публічно закликав до зміни меж території та державного кордону України і підтримував так званих “ополченців”, наголошуючи на необхідності надавати їм усіляке сприяння і фінансову допомогу. Відеоконференції на сайті переглянуло понад 5 тисяч осіб.
 
Тоді ж зі своєю знайомою він розповсюджував серед хмельничан газету «Новороссия». Друковане періодичне видання містило заклики об’єднати всі «ісконно руськіє зємли» та відновити межі СРСР або навіть і розширити їх, фізично знищити керівництво України, що прийшло до влади після подій на Євромайдані, та його прихильників, озброюватися і захищати «Новоросію».
 
Досудовим розслідуванням доведено вчинення фігурантами злочину – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ст.110 Кримінального кодексу України). Їм призначено покарання –5 років позбавлення волі.
 
Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне