За наругу над могилами 20-річний житель Ізяслава отримав 2 роки іспитового строку

111
Фото: molbuk.ua

Ізяславський районний суд визнав 20-річного хлопця винуватим у повторному скоєнні наруги над могилою з корисливих мотивів (частина 3 статті 297 Кримінального кодексу). Молодик викрадав металеві швелери з  Ізяславського кладовища, аби здати їх на металобрухт. Обвинуваченому призначили 4 роки обмеження волі, від відбування яких звільнили, встановивши 2 роки іспитового строку. До цього покарання приєднали попереднє – 850 гривень штрафу за вчинену раніше крадіжку (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу).

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, у вересні минулого року житель Ізяслава, взявши лопату, велосипедом  приїхав на кладовище шукати металобрухт. Не знайшовши його на території, викрав металеві швелери з випадкової могили: 28 кг на суму 168 гривень. У жовтні він повернувся і розкопав ще 2 надгробні плити, викравши швелерів на суму 216 гривень.

У засіданні обвинувачений свою вину визнав, розкаявся і попросив вибачення у потерпілих. За вироком суду велосипед і лопату конфіскували на користь держави.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Нагадаємо, що у Хмельницькому на 2 місяці взяли під варту кримінальний дует. Хмельницький міськрайонний суд на період досудового розслідування на 2 місяці взяв під варту 32-річного мешканця Чернігова та 24-річну жительку Чернівецької області, які вчинили розбійний напад на магазин та скоїли в обласному центрі декілька крадіжок. 21 лютого детективи Хмельницького відділу поліції спільно з працівниками карного розшуку затримали зловмисників. Того дня близько 13.30, перебуваючи в одному із магазинів, що по вулиці Івана Франка, вони скляною пляшкою нанесли декілька ударів по голові 57-річній продавчині, спричинивши їй струс головного мозку, після чого викрали з каси тисячу гривень і втекли геть.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне