За неоформленого працівника власника магазину оштрафовано на 125 тисяч гривень

1111
Фото: km.dsp.gov

Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення штрафу на фізичну особу-підприємця у розмірі 125 190 гривень.

Під час інспекційного відвідування, в одному із магазинів Хмельницького знаходився продавець. Він  реалізовував продукцію. Однак, підприємцем не було надано жодних документів, які б підтверджували, що трудові відносини між ним та працівником оформлено. Крім того, власник магазину пояснив, що дана особа підміняла тимчасово його працівника на посаді продавця.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф. Він становить 30-кратний розмір встановленої мінімальної заробітної плати.

За інформацією прес-служби Управління держпраці у Хмельницькій області.

Нагадаємо, що на Хмельниччині протягом 2018 року збільшився обсяг міжнародної торгівлі. Загальний товарообіг подільського бізнесу з міжнародними партнерами у вартісному вимірі минулого року склав 26 мільярдів 681 мільйонів гривень. Це на 24 відсотки більше, ніж у 2017 році. При цьому вартість експортованих товарів склала 9 мільярдів 721 мільйон гривень. Це на 23 відсотки більше порівняно з 2017-м роком. Вартість імпорту сягнула 16 мільярдів 960 мільйонів гривень, що на 25 відсотків більше, ніж роком раніше. Таким чином різниця між експортними та імпортними операціями зовнішньої торгівлі (сальдо) залишилася від’ємною. Але у ваговому виразі подільський експорт виявився значно «важчим» за імпорт. Загальна вага відвантажених за кордон товарів протягом року зросла з 843 тисяч тонн до 1 мільйона 48 тисяч тонн, завезеного – з 306 до 376 тисяч тонн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне