За незаконне заволодіння транспортними засобами у містах Славута, Нетішин та Шепетівка засуджено групу з чотирьох осіб

Прокуратура Хмельниччини домоглась стягнення із замовника будівництва майже 700 тис грн пайового внеску
Фото: verge.zp.ua

Працівниками Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину чотирьох осіб у вчиненні ряду крадіжок та викраденні транспортних засобів.

Молодики, троє з яких на час скоєння злочинів були неповнолітніми, упродовж 2015-2017 років незаконно заволоділи транспортними засобами на території міст Славута, Нетішин та Шепетівка.

Серед викраденого – 8 автомобілів, 3 мотоцикли та 7 мопедів.

Також, вони вчинили крадіжки майна, у тому числі з проникненням у квартири.

Стороною обвинувачення в суді доведено 39 епізодів злочинної діяльності вказаної групи.

Сума спричинених незаконними діями обвинувачених збитків перевищує півмільйона гривень.

Як повідомив начальник Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури Володимир Гончарук, в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст. 185 (крадіжки, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднані з проникненням у житло та інше приміщення), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб поєднане з проникненням у приміщення, що завдали значної матеріальної шкоди) КК України.

Окрім того, одного із обвинувачених, у якого працівниками поліції вилучено кастет, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

Вироком Шепетівського міськрайонного суду засудженим, які злочини вчиняли у неповнолітньому віці, призначено покарання у виді позбавлення волі. Одного з них засуджено до 7 років позбавлення волі, двох інших – до 6. Ще одного 22-річного спільника засуджено до 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне