За незаконне зрізання дерев порушникам прийдеться сплатити збитки

Фото: ілюстративне

На телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області впродовж січня-березня цього року надійшло шість звернень громадян, в чотирьох з яких піднімались питання порушення вимог природоохоронного законодавства в частині знесення зелених насаджень в населених пунктах.

Так, наприкінці лютого державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області під час розгляду звернення мешканки села Січенці Дунаєвецької ОТГ було виявлено незаконне знесення фруктових дерев на території села. Порушником виявився мешканець тієї ж громади, якого було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за статтею 153 Кодексу України про адмінправопорушення та нарахована шкода за завдані державі збитки у сумі 2 тисячі 663 гривні.

Аналогічна ситуація склалась і на території Ярмолинецької ТГ, де в селі Правдівка мешканцем обласного центра була зрізана одна верба. На правопорушника складено адмінпротокол за статтею 153  Кодексу України про адмінправопорушення та виставлена претензія щодо відшкодування завданих збитків у сумі 7 тисяч 200 гривень.

Примітка: за знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів та за їх межами, що не віднесені до лісового фонду порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою відповідальність згідно статті 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладення штрафу:

  • на громадян –  від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.-510 грн.);
  • і на посадових осіб або фізичних осіб – підприємців – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн. 850 грн.).
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне