За передвиборчу кампанію поліцейські Хмельниччини зафіксували 87 повідомлень про порушення виборчого процесу

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

В органах та підрозділах поліції Хмельницької області станом на сьогодні, 23 жовтня, зареєстровано 87 повідомлень про події, пов’язані з виборчим процесом.

Про це заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський розповів під час спільної пресконференції з представниками Громадянської мережі ОПОРА.

За його словами, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію за трьома фактами кримінальних правопорушень. Крім того, складено 23 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, 15 протоколів складені за порушення норми про обов’язкове розміщення на друкованих матеріалах зовнішньої реклами вихідних відомостей, один — за розміщення агітації на приміщенні комунальної власності.

Одне з кримінальних проваджень було розпочате на підставі інформації, наданої спостерігачами ОПОРИ, увагу яких привернула  нетипова кількість змін виборчих адрес у двох населених пунктах Хмельницької області.

«Загалом таке збільшення кількості виборців у громаді напередодні виборів є нетиповим і може свідчити про ймовірність фальсифікацій», — зазначили представники ОПОРИ.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 158 КК України (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців).

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне