За пограбування помешкання названого брата – п’ять років без волі

5
Фото: vestnik.in.ua

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним обвинуваченого у грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у житло. Це частина 3 статті 186 Кримінального кодексу України. Суд призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі.

«Відповідно до досудової доповіді, складеної  Шепетівським МРВ філії ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області обвинувачений характеризується, як особа яка веде антигромадський та бродячий спосіб життя, постійного місця проживання не має, раніше судимий. Враховуючи дуже високу ймовірність вчинення повторного правопорушення, орган пробації дійшов висновку, що його виправлення без позбавлення або обмеження волі може становити високу небезпеку для суспільства». – Зазначає у вироку суд. 

За вироком, чоловік, який у січні 2019 року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за злочин, передбачений частиною 2 статті 186 КК України («Грабіж»), 10 березня 2019 року, пошкодивши вікно, проник у будинок в с. Білокриниччя Шепетівського району. Там жила його колишня опікунка. А нині – її син із сім’єю. На очах у дружини названого брата викрав три мобільні телефони, зарядний пристрій – та, відштовхнувши жінку, вийшов з хати.

У судовому засіданні вину визнав, пояснив, що до названого брата приїхав пожити. Коли йому ніхто не відчинив, розбив вікно і заліз до хати. Господарів, що саме спали, будити не став, зібрав усі телефони, а коли жінка почала кричати до нього – втік.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне